1091 Budapest, Üllői út 25. IV. em. 422.   Tel: (36) (1) 353-2751   E-mail: titkarsag@ete-net.hu
2019 | 01 | 22

Az ETE bemutatása

Az energiaellátás és felhasználás Magyarországon is egyik meghatározó eleme az ország gazdasági életének. Hazai energiaforrásokból a fogyasztásnak csak egy kisebb hányada fedezhető, az import aránya jelenleg több, mint 60%, és a növekvő tendencia tovább folytatódik. Az energia-felhasználás döntően befolyásolja az ország gazdasági helyzetét.

Az energiaiparnak a gazdasági életben betöltött kulcsszerepe mellett meghatározó szerepe van a környezeti hatások alakulása, az ország környezetvédelmi kötelezettség-vállalásainak teljesítése szempontjából is. Ebben az összetett feladatrendszerben vállal felelősségteljes tevékenységet civil szervezetként az 1949-ben alapított Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület (ETE). Az egyesület többezer szakember szakmai tevékenységét fogja össze a hazai energiatermelő, szolgáltató és felhasználó vállalatok, a szakterülethez kapcsolódó egyetemi tanszékek, intézmények köréből.

Az ETE a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) tagjaként az energiaipar stratégiai kérdéseiben szükség szerint összehangolja tevékenységét más tagegyesületekkel is.

 

English
Bejelentkezés

Partnereink